V APARTMENT

Architecture - 2015

V Apartment

This project, in collaboration with MDBA, the architectural and design studio of Maria Diaz, in Barcelona, is about a restauration of an attic in the centre of Vigo, Spain.

The refurbishment of this apartment, a penthouse located in Vigo's waterfront, has required an analysis of hierachy of the spaces, to understand that everything happens in a natural way, and the objective is to reshape the apartment.

The living room, the kitchen and the dining room, are lead onto each other to take maximum advantage of sun light. Open spaces to allow contemplation of the passage of time through the numerous windows. In contrast, north facing rooms provide private area which is separated from the rest by the bathrooms.

Everything is characterized by the geometry of the roof that allows us to play with the proportions of the apartment, changing the sections of each zone but always taking into account the existing structure.

 Jacopo Biasio  Jacopo Biasio  Jacopo Biasio  Jacopo Biasio  Jacopo Biasio  Jacopo Biasio  Jacopo Biasio  Jacopo Biasio  Jacopo Biasio  Jacopo Biasio  Jacopo Biasio


CREDITS

Fotografia: Hector Santos-Diez

http://santos-diez.com